Sokoldalú mozgásfejlesztés Gyerekeknek, amely egy életre szól

 

A Vektor SE alapvető célja, hogy azok a gyermekek akik részt vesznek foglalkozásainkon őszintén megkedveljék a sportolást. Azt szeretnénk elérni, hogy kialakuljon bennük a rendszeres testmozgás iránti belső igény, amely egész életükön át meghatározó szemponttá válik. Úgy gondoljuk, és a jelenkori tudomány is ezt támasztja alá, mindez elengedhetetlen az egészséges, kiegyensúlyozott élethez.

Célunkat összetett rendszerünk segítségével szeretnénk elérni, amely egyrészt az általános mozgáskészség vagy mozgáskultúra megalapozására illetve fejlesztésére, másrészt egy hosszabb távú sportágválasztási tanácsadásra épül, amelynek köszönhetően a gyermekek megtalálhatják a leginkább hozzájuk illő sportágat. Bővebb bemutatkozó cikkünket ide kattintva érheti el.

Álláspontunk szerint a sport feladatai és céljai 10 éves korig:

  • minél sokrétűbb és összetettebb mozgásfejlesztés – az általános ügyesség megalapozása
  • játékos, élményekkel teli fejlődés lehetőségének megteremtése
  • a testmozgás iránti belső igény és egy egészségtudatos szemlélet kialakítása

Amit nyújtunk

;

Alapozás

Általános sportági mozgásformák megismertetésével, erősítésével, szeretnénk utat nyitni a mozgás örömének felfedezésére, sikerélmények elérésére, a sport szeretetére.

:

Fejlesztés

Összetett mozgáskoordináció-fejlesztés mellett, sokoldalú képzési rendszerünkkel szeretnénk hozzájárulni a testi, lelki és szellemi egészség megteremtéséhez egyaránt.

<

Irányadás

Objektív felméréseken, szubjektív megfigyeléseken illetve a gyermek kommunikációján alapuló rendszerünkkel szeretnénk segítséget nyújtani az ideális sportág megtalálásához.

=

Kapcsolattartás

Fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást a szülőkkel, legyen szó általános ismeretterjesztésről, vagy a gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokról.

Helyszín

Csoport

Gyermek

Olvasnivaló

Szemléletváltás

Szemléletváltás

“A tudás megszerzésének képessége nem valamiféle rögzült adottság, hanem elszánt akarat.” Robert Sternberg Ez a cikk egyfajta könyvajánló. Carol S. Dweck Szemléletváltás című műve egy olyan könyv, amit minden pedagógusnak, szülőnek, – vagy bárkinek aki a...

read more
A mozgásfejlesztésről

A mozgásfejlesztésről

Ebben a cikkben a mozgáskultúra, az általános ügyesség fejlesztésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat szeretnénk megosztani. A mindennapokban a mozgásfejlesztésre talán nem a megfelelő módon tekintünk, nem helyezünk rá kellő hangsúlyt.

read more
A Vektor bemutatása

A Vektor bemutatása

Azért választottuk ezt a nevet mert jelentése útmutatást, irányt hordoz magában. Célunk, hogy utat mutassunk a rendszeres testmozgás és egészséges életmód felé, illetve, hogy segítsünk a gyermekeknek megtalálni azt a sportágat, amelyben – teljes személyiségük jegyei...

read more